fredag 10 mars 2017

Veckobrev


Relaterad bildHej!

Nu är vi igång igen efter ett skönt sportlov. Eleverna verkar ha njutit och vilat upp sig under lovet för oj vad bra alla har jobbat under veckan! J

Under veckan har vi jobbat med bokstaven Ö på svenskan. Vi har gjort en hel del arbete med våra ipads. T.e.x har eleverna skapat egna bokstavsböcker med text och bild och tränat på singular och plural genom att göra kollage i appen Pic Collage. Vi har också jobbat med knasiga meningar där orden hamnat i fel ordning. I par skulle eleverna rätta till dessa meningar och skriva den rätta meningen både för hand och på ipaden.

På matematiken har vi återupptagit arbetet med klockans hela och halva timmar efter lite paus. Jag tycker de flesta börjar få grepp om klockan. Men fortsätt gärna träna hemma via t.ex. elevspel.se. Vi har också jobbat med programmering via sidan code.org Många tycker verkligen det är roligt med programmering. Många har kommit långt och nu börjar det bli klurigt, men eleverna fixar det hur bra som helst.

På So:n har vi börjat jobba med ett nytt tema som är Livet förr. Fram till påsklovet kommer vi jobba med hur det var att leva i början av 1900-talet både som barn och vuxen. Vi kommer jämför med hur vi lever idag och hitta likheter och skillnader. Fråga gärna barnen vad de har lärt sig.

Nästa vecka är det idrott som vanligt på tisdag (grupp 2) och onsdag (grupp 1). Läsläxan är kapitel 19 till onsdag 15 mars.

Redan nu vill påminna er om att den 21 mars är det studiedag. Fritids kommer erbjuda verksamhet, mera information kommer. Påsklov är det vecka 15.

Trevlig helg

Hälsningar Anna, Bonnie, Sussi och Catarina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar