söndag 26 mars 2017

Veckobrev


Bildresultat för vårblommor tecknatHej!

Nu tror jag man vågar säga att våren äntligen är här och med den kommer vi in på kläder efter väder. Det är fortfarande kyligt på morgonen fast dagarna blir varmare. Eleverna behöver fortfarande ha tunnare överdragsbyxor, tunna vantar och mössa. Det är förkylningstider vilket betyder att det är bra att tänka på att klä sig varmt.

Veckan har gått fort eftersom det var studiedag i tisdags. I måndags hade vi KRUT  tema hela dagen. Vi har uppdaterat äppeltrappan med nya frågor. Nu jobbar vi med Unik och att alla är lika mycket värda. I måndags pratade vi också om Downs syndrom och rockade sockorna. På bloggen kan ni läsa mera om det. (www.nyacentralskolan1a.blogspot.se)

Under veckan har vi också börjat med digitalt berättande där eleverna tränar på att skriva berättelser i appen berätta. Vi jobbar också vidare med talen 11-20 i matematiken. Många tycker att det är lite klurigt att räkna med dessa tal så vi kommer lägga mycket tid på att träna strategier kring detta. Arbetet kring livet förr har också rullat vidare under veckan. Vi har tittat på film och jobbat med hur det kunde vara att gå i skolan i början av 1900 – talet.

Eftersom jag blev sjuk förra veckan fick eleverna inte någon läxa men den här veckan är allt som vanligt. Läsläxan är kapitel 20 och den ska vara tillbaka onsdag 29 mars. Idrott som vanligt nästa vecka, glöm inte ombyte och handduk.

Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar