fredag 31 mars 2017

Veckobrev


Bildresultat för barn som leker tecknadHej!

Just nu är det sjukstuga i åk 1. Det är många som är sjuka. Det går både vattkoppor och magsjuka, speciellt magsjuka är väldigt smittsamt. Är det någon som har kräkts eller har ont i magen är det viktigt att eleven stannar hemma. Tänk också på 48-timmarsregeln: man ska vara symptomfri i 48 timmar innan man kan gå till skolan. Kräks ett barn sista gången exempelvis natten till torsdag måste han eller hon vara hemma torsdag och fredag.

Vi som är friska och på benen har jobbat stenhårt under veckan. Eleverna har jobbat med att färdigställa sina digitala berättelser. Vi har också jobbat med veckans bokstav som har varit Y. På matematiken fortsätter vi träna på talen upp till 20. Den här veckan har vi tränat på addition med tiotalsövergång. Nu har vi avslutat arbetet med livet förr. På bloggen hittar ni ett inlägg om det. Både vuxna och barn har haft väldigt roligt under tiden vi har arbetat med temat. Be gärna eleverna att berätta vad dom har lärt sig.

Nästa vecka är det skola som vanligt. Vecka 15 är det påsklov. Fritids har verksamhet för de som har anmält sig. Nu skickas det inga papper hem utan all info och anmälan finns på fritidsbloggen  http://centralskolansfritidshem.blogspot.se/ Be fritidspersonalen om hjälp om ni behöver.

Idag har vi även sagt hejdå till Gabriel som tyvärr slutar i vår klass. Vi önskar honom stort lycka till i sin nya skola i Uppsala.  

Glöm inte idrottskläder (ombyte och handduk) på tisdag eller onsdag. Läxan lämnas in på onsdag 5 april.

Trevlig helg!
Hälsningar Anna och Bonnie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar