fredag 19 maj 2017

veckobrevRelaterad bildHej!

Jag tycker veckorna bara flyger förbi just nu. Kanske beror det på att det är full fart i åk 1 just nu. Vi har så roligt och lär oss massa saker varje dag.


Den här veckan har vi börjat jobba med ett nytt område i matematiken nämligen geometri. Vi har jobbat med olika geometriska objekt och pratat om begreppen sida, hörn och vinkel. Detta byggde vi senare under veckan på med att lära oss om punkter, linjer och sträckor. Många nya begrepp att hålla koll på den här veckan. Fråga gärna ditt barn vad han eller hon kommer ihåg.


Vi har också gjort experiment på NO lektionen. Den här gången har eleverna tränat på olika sätt man kan sortera föremål. Vi har fortsatt arbeta med våren och lärt oss fakta och skrivit faktatexter om myror.


Idrottsläraren Evelina har varit sjuk under veckan men som tur är har Bonnie haft idrottsundervisning för eleverna ändå.


Nästa vecka på onsdag kommer vi gå till Pinbacksskogen tillsammans med 3A. Båda klasserna har jobbat med tema våren de senaste veckorna och vi kommer avsluta temat med att tillsammans gå ut i skogen och titta vad som har hänt i naturen. Vi kommer gå efter lunch. Eleverna behöver ha med sig bra kläder och skor och en vattenflaska.


Detta betyder att idrotten uteblir på onsdag. Istället har hela klassen idrott tillsammans på tisdag.


I torsdags fick eleverna med sig veckans läxa. Den här veckan är det matte – dubbelt och hälften som eleverna ska träna på. Läxan ska vara tillbaka senast på onsdag 24 maj. Det är fortfarande flera som inte har lämnat tillbaka sin läsebok till skolan. Alla böcker ska vara tillbaka på skolan senast den 24 maj!!


Trevlig helg!
Hälsningar Anna och Bonnie


PS: Fortsätter detta härliga väder börjar det bli dags att skicka med solkräm till skolan.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar