fredag 5 maj 2017

Veckobrev


Bildresultat för våren tecknadHej!

Just nu jobbar vi på riktigt hårt. Det är inte särskilt många dagar kvar till sommaren och vi har mycket kvar att lära oss innan det. På rasterna har vi under veckan njutit av det fantastiska vädret.

Under veckan har eleverna fått arbeta med en diagnos på svenska lektionerna där de har fått visa dels vad de har lärt sig men också vad vi behöver träna mera på. Vi har nästan tagit oss igenom hela alfabetet och alla elever tar verkligen stora steg framåt i sin kunskapsutveckling.

På matematiken är det fortsättningsvis subtraktion med tiotalsövergång som är huvudfokus. Den här veckan har vi däremot också tränat på problemlösning och strategier och arbetsgång för att lösa sådan uppgifter.

Under NO lektionerna jobbar vi vidare med våren. Den här veckan har vi pratat om blommans delar och vårfåglar. I onsdags på bildlektionen gjorde eleverna en bilduppgift kopplad till blommans delar. Titta gärna på bilderna som hänger i klassrummet.

Från och med nästa veckas måndag kommer elevernas schema förändras litegrann. Det som händer är att idrotten flyttar tid både på tisdag och onsdag till kl. 11. Grupp 1 har fortfarande idrott på onsdag och grupp 2 på tisdag. Det nya schema lägger jag upp på bloggen (www.nyacentralskolan1a.blogspot.se) och utanför klassrummet.

Läsläxan är kapitel 24 och den ska vara tillbaka på onsdag 10 maj. De senaste veckorna är det knappt hälften av eleverna som har lämnat in sin läxa vilket gör att det är svårt för mig att lyssna på deras läsning. På onsdag vill jag få in flera läxor! Det är inte många kapitel kvar i Den magiska kulan nu.


På tisdag 9 maj uppmärksammar vi fritidshemmens dag. Då slutar skolans verksamhet 13.00 och då börjar fritids.

Trevlig helg!

Hälsningar Anna och Bonnie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar