fredag 12 maj 2017

Veckobrev


Bildresultat för solrosHej!

Ännu en vecka har sprungit förbi. Och nu är det bara 18 skoldagar kvar till sommarlovet. Tiden har gått så fort och dessa sista dagar kommer flyga förbi.

Den här veckan har vi jobbat med bokstaven C på svenskalektionerna. Eleverna har fått träna på att skriva och på att sortera ord som börjar på C utifrån om de låter ”s” eller ”k”. På matematiken har vi avslutat kapitel 3 som har handlat om subtraktion. Vi har också börjat jobba med nästa kapitel som handlar om mätning och geometri. Under veckan har vi också gjort experiment kring föremål som flyter eller inte. Vi har också pratat om vad ett frö behöver för att växa. Eleverna har fått så solrosfrön. Nu håller vi tummarna att fröna börjar gro. Vad som händer med våra frön kommer eleverna dokumentera i en digital dagbok. Bloggen är uppdaterad med bilder från veckan som gått.

Nästa vecka jobbar vi på som vanligt. Eleverna har det sista kapitlet i Den magiska kulan i läsläxa till onsdag 17 maj. Grupp 1 har idrott på onsdag och grupp 2 på tisdag.

På onsdag den 17 maj är det gemensamt möte för skola och fritids från kl. 16.00. Det betyder att från kl. 16.00 är det bara timanställda vikarier som jobbar på fritids. Om ni har möjlighet att hämta era barn tidigare denna dag får ni gärna göra det.

Redan nu kan ni anteckna att det är simning 8 juni i Midgårdsbadet. Återkommer med mera information kring det.

Trevlig helg!
Hälsningar Anna och Bonnie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar