söndag 28 augusti 2016

Veckobrev v 34

Hej!

 

Då har vi klarat av den första riktiga veckan i åk 1. Vad roligt och rorikt det har varit både för barn och vuxna. J Vi har fokuserat en hel del på värdegrunden genom vårt arbete med KRUT. Vi pratar dagligen om hur vi ska vara bra kompisar och hur vi ska göra för att alla ska trivas och må bra. Under veckan har vi kommit överens om några klassrumsregler som vi alla ska följa. Dessa kommer ni föräldrar få ta del av under utvecklingssamtalen. 

 

Den här veckan har vi satt igång med skolarbetet ”på riktigt”. T.ex. skriver vi dagbok varje morgon och så har vi börjat jobba i våra matteböcker. Be gärna ditt barn berätta vad han eller hon har gjort och lärt sig i skolan under dagen. Så småningom kommer ni också kunna följa det dagliga arbetet på klassens blogg www.nyacentralskolan1a.blogspot.com

 

Nästa vecka kör vi igång med bokstavsarbete. Vi börjar med bokstaven O. Eleverna kommer få läsläxa med tillhörande uppgifter nästa vecka. Vi delar ut läxan på torsdag och den ska vara tillbaka på onsdag veckan därefter. Jag kommer skicka ut mera ingående info om läsläxans upplägg nästa vecka. 

 

Några saker att komma ihåg:

Första skoldagen fick eleverna hem ett kuvert med blanketter och information. Glöm inte att skicka tillbaka blanketterna till skolan så snart som möjligt!
Är ditt barn sjuk någon dag måste ni ringa och sjukanmäla honom eller henne på telefon 08-59126800. Nu i ettan har eleverna undervisning och skolplikt måndag – fredag. 
Måndag den 5 september är det skolfotografering.
Måndag den 5 september ELLER tisdag den 6 september kommer klassen åka till Midgårdsbadet och ha simundervisning. Är det någon förälder som är intresserade av att följa med och hjälpa till får ni gärna höra av er till mig. 

Nu i början är det många bitar som ska falla på plats både i skolan och på fritids. Försök ha tålamod, men är det någonting ni funderar över, prata med oss vuxna. Har ni frågor som gäller fritids kan ni vända er till Bonnie.

 

Till sist vill jag säga att ni har fantastiska barn. Det är så roligt att få arbeta tillsammans med dem!

 

Ha en trevlig helg

Hälsningar Anna, Bonnie och Sussi

 

PS. När skolorna drar igång kommer också lössen.. Jag ber er titta igenom era barns hår i helgen. Gör alla det kan vi vara av med lössen till måndag. 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar