fredag 21 april 2017

Veckobrev


Hej!

Jag hoppas alla har haft en skön ledighet trots den tråkiga starten med tanke på det som hände i Stockholm. Eleverna har inte tagit upp några tankar eller funderingar kring det som hände. Därför har vi heller inte diskuterat händelserna något mera i skolan. Är det någon elev som har många funderingar kring detta vill jag tipsa om att titta på de klipp som Lilla Aktuellt har lagt upp på www.barnkanalen.se Dessa kan man titta på och prata utifrån tillsammans.

Vi körde igång med skolarbete direkt i tisdags. Veckans bokstav har varit B. Förutom bokstavsarbete har vi också arbetat med motsatsord under svenskalektionerna. På matematiken har vi nu börjat träna på subtraktion med tiotalsövergångar. Vi har också fortsatt lite till med temat livet förr och tittat på Madicken på junibacken och jämfört med Emil i Lönneberga.

Läsläxan till onsdag 26 april är kapitel 22. Glöm inte att svara på frågorna i läxhäftet. Innan påsklovet fick eleverna med sig ett läsbingo. Jag har fått tillbaka ganska många men några till skulle vara roligt att få in. Skicka med det till skolan när eleven är klar.

Nästa vecka är det dags för simning i Midgårdsbadet. Hela klassen kommer simma på tisdag den 25 april kl. 9-10. Vi kommer promenera till badet direkt på morgonen och ta buss hem. Den här dagen är det jätteviktigt att komma ihåg att sjukanmäla ditt barn innan kl: 8.00. Eleverna behöver ha med sig badkläder, handduk, eventuellt ett lås till skåpen, frukt eller smörgås och en vattenflaska. Eftersom det är simvecka är det ingen vanlig idrott alls nästa vecka.

Hälsningar Anna och BonnieRelaterad bild
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar