fredag 13 januari 2017

Veckobrev


Hej!
Nu är vi igång igen efter en skön ledighet. Det var så roligt att träffa alla igen i tisdags! Det känns som om eleverna har vilat upp sig under lovet för det har varit en väldigt bra vecka. Det har varit få konflikter, eleverna har visat KRUT mot varandra både genom sitt kroppsspråk och verbalt och vi har haft bra arbetsro i klassrummet.
Under veckan har eleverna fått träffa skolans nya idrottslärare Jessica. Den här terminen kommer vi lägga stor vikt vid att eleverna är ombytta på idrottslektionerna och duschar efter. En del av ämnet idrott och hälsa är att lära sig att vara ombytt och duscha efter att man har tränat. Grupp 1 har som vanligt idrott på onsdagar och grupp 2 på tisdagar.
Vi har jobbat med bokstaven Ä den här veckan – letat ljud och tränat på att skriva. Eleverna har gjort jättefina älgar av sina händer och fötter som bokstavspyssel, dessa hänger på fönstret i klassrummet. Vi har också börjat på det sista kapitlet i vår mattebok och jobbat med siffrorna 11 och 12.
Såklart har vi också jobbat med KRUT. Några veckor framåt kommer hela skolan fokusera på T – Trygghet. Vi kommer jobba med trygghet i form av trivsel. Vi vill att alla ska känna sig trygga i klassen och trivas och hjälpa varandra att trivas. Vi hade en bra diskussion i onsdags om vad trivsel är och hur det hörs, syns och känns. På bloggen finns ett inlägg om den lektionen.

Redan nu är det dags att boka in en tid för elevledda samtal. Samtalen kommer vara måndag 6/2, fredag 10/2, onsdag 15/2 och fredag 17/2. På ytterdörren hänger en lista med tider där jag vill att ni så snart som möjligt, senast fredag 20/1, väljer en tid som passar er familj. Efter det kommer jag skicka ut mera information om samtalen.

Glöm inte läsläxan, kapitel 13 till onsdag 18 januari.
Ha en trevlig helg!

Hälsningar Anna, Bonnie, Sussi och Catarina

PS: Eleverna kommer ha samma schema som förra terminen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar