måndag 9 januari 2017

Ny termin

Imorgon tisdag kl. 8.20 kör vi igång vårterminen 2017. Dagen börjar som vanligt vid fritids för de barn som har morgonfritids, annars träffar jag alla fantastiska elever vid klassrummet.

Förra terminen hann vi göra massa roliga och spännande saker och lära oss massa nya kunskaper. Den här terminen fortsätter vi fylla på hjärnan med ny och viktig kunskap.

Den här terminen kommer vi fortsätta arbeta oss igenom alfabetet - lära och skriva och hur alla bokstäver låter. Vi kommer fortsätta läsa i vår läsebok Den magiska kulan. På torsdag kommer eleverna få ett nytt kapitel i läsläxa.

I matematiken ska vi räkna det sista kapitlet i Favorit 1A innan vi tar oss an Favorit 1B där vi exempelvis kommer få lära oss om klockans hela och halva timmar, ännu högre tal och mera subtraktion och addition. Men innan dess ska vi träna på diagram och grunderna i addition och subtraktion.

Ny termin betyder också en del förändringar. Några av er har kanske hört att Sussi kommer bli klasslärare för åk 2B. För oss betyder det att Sussi kommer vara lite mindre tid hos oss i ettan, hon kommer vara med på svenska lektionerna tisdagar och onsdagar. På måndagar och torsdagar kommer Katarina komma till oss istället för Sussi. 

Som jag berättade innan jullovet har Rami slutat och nu har vår nya idrottslärare Jessica börjat. Grupp 2 har idrott som vanligt imorgon. Till idrotten behöver eleverna ha med sig ombyte (byxor/shorts och t-shirt) och en handduk så att de kan duscha efter idrotten. Hjälp barnen packa sina idrottkläder och handduk så att idrotten blir en positiv upplevelse.

Till sist vill jag påminna om att ni måste ringa och sjukanmäla era barn VARJE DAG om de är sjuka. Ni ringer till Dyar på tel. 08 591 268 00.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar