fredag 2 december 2016

Veckobrev


Bildresultat för vinterbilder tecknadeHej!
Full fart framåt, idag är det första december och vi kan på riktigt börja räkna ner dagarna till jul. Nu i december öppnar vi i klassen en julkalender med olika uppdrag varje dag, tittar på ett avsnitt av en gammal julkalender och läser boken ”Jul på Monsterhotellet”.

I svenskan har vi jobbat med bokstaven V. Vi tränar dels på den fonologiska biten – att höra var ett ljud finns och på att skriva. Eleverna har också fått träna på att göra meningar och skriva en avslutning till en saga.

På matematiken har vi nu avslutat kapitel 3 som har handlat om siffrorna 6-8, addition och subtraktion med två och tre termer. De flesta eleverna har förstått principen för hur de ska göra när de ska räkna plus och minus, det viktigaste är att titta efter om det står + eller – i ett tal. Är det någon som vill träna mera hemma tipsar jag om appen King of math (junior) eller sidan elevspel.se.

Vi har också pratat om yrket polis. Fråga gärna ditt barn vad han eller hon kommer ihåg om poliser.

Nästa vecka jobbar vi vidare som vanligt. Läsläxa till onsdag är s. 48-51. Idrott på tisdag för grupp 2 och onsdag för grupp 1. På måndag är jag ledig, då är det Sussi och Bonnie som är med klassen.

Ha en trevlig helg!
Hälsningar Anna, Bonnie och Sussi

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar