torsdag 1 december 2016

Hour of code

Tisdag den 6e december klockan 12.30 deltar Centralskolan i det globala arrangemanget "The hour of code" tillsammans med miljontals andra elever jorden runt.

Vad är hour of code? Det är en timmes introduktion i datakunskap och
kodning på alla nivåer, från förskola och uppåt. Arbetet görs digitalt över Internet i webbläsare. Ingen förkunskap och erfarenhet krävs och uppgifterna finns översatta på över 40 språk. Under veckan med "Hour of code" deltar drygt 100 miljoner elever från mer än 180 länder. Vi lever i en värld omgiven av teknologi och informationsflöde. Oavsett vad våra elever väljer i framtiden kommer deras förståelse och kunskap om teknologi ha en betydande roll. Det är en av våra övergripande uppgifter i skolan att göra eleverna redo för framtidens samhälle som det tex står i läroplanen "Skolan ska ansvara för att varje elev efter genomgången grundskola kan använda modern teknik som ett verktyg för kunskapssökande, kommunikation, skapande och lärande, och kan göra väl underbyggda val av fortsatt utbildning och yrkesinriktning."

Som en del i att låta våra elever utveckla 21st centery skills så är det en självklarhet att vi på Centralskolan deltar i "hour of code". Ni vårdnadshavare är varmt välkomna till skolan och vara med under detta arrangemang som kommer ske runt om i skolans olika klassrum. Hjälp gärna till och sprid arrangemanget på sociala medier med
#nyacentralkodar

Läs mer på: www.hourofcode.com/se
Välkomna!

Bildresultat för hour of codeBildresultat för hour of code


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar