fredag 25 november 2016

Veckobrev


Bildresultat för barn som åker skridskor ritadHej! 

 
Eftersom det nu bara är 17 (!) skoldagar kvar innan det är dags för jullov har vi jobbat hårt den här veckan för att hinna med allting vi ska lära oss innan lovet. I onsdags hade Rami bokat in skridskor för åk 1. Tyvärr var han hemma sjuk. Vi lärare bestämde oss för att göra det bästa av situationen ändå. De som hade skridskor och hjälm med sig gick iväg till ishallen och vi andra stannade på skolan och lekte och hade roligt.

 
Den här veckans bokstav har varit T och ordbilderna han och hon. Som vanligt har vi jobbat med bokstaven på olika sätt. Exempelvis har eleverna fått träna på att färglägga en bild utifrån instruktioner de måste läsa.

 
På matematiken har eleverna fått lära sig att subtraktion kan kontrolleras med en addition och hur de gör för att addera tal med tre termer. Några tycker att det här är lite svårt men vi tränar vidare. 

 
Vi har också fortsatt jobba med tema yrken och pratat om Arlanda - vilka yrken finns där. Det var rätt många kom vi fram till. Eleverna har också fått skriva och rita fakta om Arlanda. 

 
Varje vecka jobbar vi också med värdegrunden - KRUT. Den här veckan har eleverna tittat på en film som handlar om att säga förlåt. De har också fått träna på hur man säger förlåt på ett schysst sätt. Vi jobbar också med arbetsron i klassrummet och eleverna får utvärdera sig själv och sina klasskompisar utifrån äppeltrappan som hänger på tavlan i klassrummet. 

 
Nästa vecka fortsätter vi jobba lika hårt som vi har gjort den här veckan. På tisdag 29 november är jag på en IT föreläsning. Då kommer Bonnie och Sussi vara i klassen. Idrott som vanligt för grupp 1 på onsdag och grupp 2 på tisdag. Läsläxan till onsdag är s. 44-47.

 
Ha en trevlig helg!

 
Hälsningar Anna, Bonnie och Sussi

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar