fredag 18 november 2016

Veckobrev


Hej!

 
Den här veckan har vi uppmärksammat barnboksveckan genom att vi har lärt oss fakta om olika författare och läst någon bok av den författaren. Vi har pratat om Astrid Lindgren, Martin Widmark, Tove Jansson och Gunilla Bergström. Vi har också passat på att titta på ett avsnitt av Pippi Långstrump och Mumin. Igår (torsdag) var det dessutom nationella läsdagen. Då fick elever från åk 1 och 2 samarbeta och skriva berättelser. Det var jätteroligt att se hur bra alla samarbetade fast man kanske inte kände den man skulle jobba med från början. J

 
Veckans bokstav har varit I och ordbilderna kan och inte. Vi har jobbat med bokstaven på olika sätt både med pennan i handen och på våra ipads. Som bokstavspyssel har vi gjort I-tavlor.

 
I matematiken har eleverna den här veckan tränat på sambandet mellan addition och subtraktion och subtraktionspar. Om 3+4=7 så måste 7-4=3.    

 
Till onsdag 23/11 har eleverna s. 40-43 i läsläxa. Nu börjar texterna innehålla flera ord. Därför är det viktigt att eleverna läser högt en liten stund varje dag! Är det någon som har svårt med något ord, träna på att ljuda ihop en bokstav i taget. Övning ger färdighet J

 
Glöm inte att vi ska åka skridskor på onsdag 23/11. Eleverna behöver ha med sig skridskor och hjälm (om de har) och varma kläder. Det är också bra om de har en vattenflaska och en frukt eller smörgås med sig. Tänk på att vi går till Pinbackshallen och eleverna bär sina egna saker. En ryggsäck är därför bra. Eftersom vi åker skridskor på onsdag kommer hela klassen ha idrott tillsammans på tisdag.

 
Nu är det bestämt att julavslutningen är den 20 december med start 17.30 i klassrummen. Kl. 18.00 samlas hela skolan på skolgården för en gemensam avslutning. Glöm inte att lämna in lappen med jullovstider till fritids.

 
Ha en trevlig helg!

 
Hälsningar Anna, Bonnie och Sussi
Relaterad bild

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar