fredag 2 september 2016

Veckobrev


Hej!

 

Tiden går så fort, nu är det redan september. Den här veckan har det varit växlande väder. Från ösregn och kyla till sol och värme. Det är bra om eleverna har ett ombyte i skolan om de skulle bli blöta eller smutsiga. Kom ihåg att märka alla kläder med namn.

 

Den här veckan har vi t.ex. jobbat med bokstaven O och ordbilden OCH. Lite av vårt arbete kan ni läsa om på bloggen. På matematiklektionerna har vi jobbat med siffrorna 0-2 och med att dela upp tal. Den här veckan har vi också jobbat en hel del med KRUT: vi har tittat på filmer och pratat om hur vi ska vara och bete oss för att vara bra kompisar och kommit överens om några klassrumsregler. Vi har också jobbat med trafik och lärt oss om hur man ska göra i trafiken, vad vi ska tänka på och några trafikmärken som är bra att ha koll på.

 

Info om vad som händer framöver:

 • måndag den 5 september är det skolfotografering. Vi kommer fotas kl. 8.50.
  Efter fotograferingen åker vi med buss till Midgårdsbadet för simundervisning. Vi simmar ca. kl: 10-11. Eleverna behöver ha handduk, badkläder, tvål, frukt och en vattenflaska med sig i sin ryggsäck. Idrott som vanligt på tisdag och onsdag.
 • torsdag 8 september kommer Anna vara på utbildning. Då är Bonnie och Sussi tillsammans med klassen.
 • Onsdag 14 september kl: 18.00 är det föräldramöte. Mera info kommer.
 • Torsdag 15 september är det skollunken. Mera information om lunken kan ni läsa om på Ramis blogg http://nyacentralskolanidh.blogspot.se/ under fliken ”lunken”.
   
  Glöm inte läsläxan: kapitel 1 till onsdag 7 september. Läs en stund varje dag. Se tidigare mejl med info om läsläxan.
   
  Nästa vecka kommer vi förhoppningsvis komma igång med våra ipads J I åk 1 kommer vi jobba två elever per ipad. Men innan vi får våra ipads måste alla skriva under ett datakontrakt. Jag har skickat hem kontraktet med eleverna idag och vill ha tillbaka det så fort som möjligt.
   
  Trevlig helg!
  Hälsningar Anna, Bonnie och Sussi.
   
   
  Rundad rektangulär: TIPS!

Följ skolans instagramkonto:

Centralskolan1
Bildresultat för instagram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar